Skuldelev historie
Skuldelev brugsforening
Skuldelev historie
Skuldelev kro

Skuldelev historie

Billederne herover er begge historie nu. Skuldelev har fået en ny Brugs, som åbner torsdag d. 18. marts 2021. Dermed har den gamle bygning udspillet sin rolle.
Se billedarkiv med historiske billeder, der omhandler Brugsen

Skuldelev kro, som gennem mange år satte Skuldelev på landkortet, brændte 26. august 2014. Den gamle del, som overlevede brænden stod tom en årrække for at vige pladsen for den nye Brugs.
Se billedearkiv med historiske billeder af kroen

Livets gang i Skuldelev-Selsø fra 1947

Hvem boede i Skuldelev i midten af 1950’erne?

I februar 2015 så ca 35 lokale deltagere i Kaffeklubben de gamle Skuldelev film (1954)- og det skabte intense samtaler om “de gode gamle dage”. Da det samtidig kom frem, at det amerikanske luftvåben havde affotograferet Danmark ganske nøje (i forbindelse med den kolde krig) – så opstod ideen om, at vi kunne forsøge at sætte navne på alle de mennesker, der boede i de huse vi kunne se på fotoet af Skuldelev.

Mange har deltaget i dette puslespil og nu udgiver Historisk forening for Skibby og omegn et hæfte om Skuldelev i deres serie Hændt og Husket.

Ud over beskrivelsen af beboere i Skuldelev kan man også læse fortællinger leveret af “gamle” Skuldelev’er og et interview med tidligere skoleinspektør Knud Jordy, der blev ansat, da den nye centralskole i Skuldelev blev bygget og børn fra Skuldelev, Østby og Sønderby blev samlet der i 1955.

Hæftet udgives søndag den 10. december 2017 kl.

Skuldelevskibene

En ting, som har gjort Skuldelev berømt, er de vikingeskibe, der blev fundet i Roskilde fjord lige nord for Skuldelev havn.

Dem kan du læse meget mere om her: De fem Skuldelevskibe

Skuldelevskibene