Velkommen / Indlæg fra borgerne

Indlæg fra borgerne

Opfordring.:

Henvisende til alle de ulemper den nye køreplan har påført borgerne i Hornsherred opfordres alle berørte til at give møde ved førstkommende byrådsmøde onsdag d.

26. januar kl. 19:00.

Såfremt i skulle have spørgsmål vedr. busdriften bedes i  medbringe disse skriftligt, idet vi ikke kan forvente, at vi vil være i stand til at få stillet alle spørgsmål i løbet af den halve time der er spørgetid.

Ikke stillede spørgsmål vil vi gerne samle og aflevere/videresende til kommunal-politikerne med anmodning om besvarelse.

 Jo flere vi møder op, jo større virkning kan vi håbe på det får.

 Yvonne Legarth                       Hanne Hardø                Lise Hansen

Skuldelev                                  Skuldelev                       Sønderby

Hvis du ønsker at kommentere på indlæggene, så send en besked her
Navn: Mie Hansen, Onsved
E-mail:
mie@cool.dk

Besked:
Jeg føler med jer som bor i Skuldelev (samt alle jer på ruten fra Tørslev til Sønderby og videre til Skibby)
Det er dog den værste forringelse der nogen sinde er lavet. Hvis gymnasie- og handelsskoleelever i Fr.sund (og til august også vores 10.klasser) skal hjem kan de vælge at tage 230R kl 13.19 eller 15.19 for det er de eneste to busser der har forbindelse til 318 i Lyngerup klokken 13.49 og 15.49.
Mon der bliver taget højde for det i skoleskemaet? Jeg tror det ikke!!
Men jeg håber da meget at busruten bliver ført tilbage til den gamle rute.. Vi her i Onsved har ingen glæde af at bussen kommer her igennem.. Tværtimod er det en voldsom ekstra trafik gennem vores lille landsby.. Og forøvrigt går vi stadig ud til krydset fremfor at skulle køre 1800 meter og derefter vente på 230R i Lyngerup.
 
Voldsom forringelse af Busdriften på Linje 318

Ændringerne på buslinje 318 i Hornsherred er en katastrofe. Ihvertfald hvis man bor i Skuldelev og pendler frem og tilbage fra København. Om morgenen er der ingen problemer. Her er der stadig tre afgange der kører direkte til Frederikssund Station, endda med fremrykket afgang, så man kan nå s-toget med minuttal 58. Så langt så godt, men mareridtet begynder, når jeg skal hjemad. Min hjemtur (eller mangel på samme) ser pr 12. december således ud:

Når jeg stempler ud på arbejdet kl. 17.00 Dybbølsbro Station, tager jeg et s-tog, så jeg kan nå den nye 230R-bus med minuttal 52 fra Frds. St. Denne bus erstatter 318, som ikke længere kører fra Frds. St. om aftenen. Og her begynder min heroiske odysse for alvor, inden jeg kan træde ind af hoveddøren. Med 230R kan jeg kun komme til Lyngerup, hvor jeg ifølge den nye busplan ankommer kl. 18.12, blot for at konstatere, at bus 318 til Skuldelev er kørt kl. 17.49. På dette tidspunkt kan jeg vælge at gå på sightseeing i Lyngerup i to timer inden den næste bus kører kl. 19.49, eller jeg kan tage den tunge beslutning at gå hjem. En strækning på 4 km. Nok er jeg en forholdsvis rask og rørig mand på 38, men at gå 4 km for Movia og kommunens skyld, det gør jeg simpelthen ikke, så jeg kan overveje om jeg skal forsøge at få kørelejlighed hos andre frustrerede passagerer der skal til Skuldelev, eller jeg forsøge at tomle. Men hov, du kan jo cykle, vil det opmærksomme byrådsmedlem jo straks sige, men dette alternativ kompliceres voldsomt af, at jeg ikke stiger på samme bus om morgenen som jeg gør om aftenen og derfor ikke har cyklen stående klar i Lyngerup. Cyklen er dog stadig et alternativ, hvis jeg om morgenen på rekordtid afleverer børnene i skole og børnehave, tager noget EPO og med fantomfart kører til Gerlev, hvor jeg parkerer cyklen (hvor ved jeg ikke) og stiger på 318 kl. 7.35. Dermed ville cyklen stå klar på hjemvejen i Gerlev hvor jeg kan stå af linje 230R på minutal 07 og i ro og mag køre det sidste stykke hjem. Det er naturligvis helt urealistisk, og vil i øvrigt gøre hverdagen uhyre ufleksibel. Det samme gælder, hvis jeg cykler til Lyngerup om morgenen for at stille cyklen der. Igen: det forudsætter at jeg igen med raketfart tilbagelægger de 4 km til Lyngerup, hvor bussen mod Frederikssund kører kl. 7.31. Urealistisk.

Der er dog en løsning på mit hjemrejseproblem, som mit gode og venlige lokale byrådsmedlem gjorde mig opmærksom på, og som jeg hermed videresender til mine medpassagerer. Jeg kan hver dag bestille telebus 818, og dette tilbud har jeg i sinde at skambruge. Ellers ved jeg simpelthen ikke, hvordan jeg skal komme hjem.

'Gode forhold for pendlere, skoleelever og ældre' lyder overskriften på den nye busplan. Ja, hurra. Hvorfor har man så valgt at nedlægge de direkte afgange med 318 om aftenen kl. 17.06 og 18.06 fra Frederikssund St, som mange pendlere har glæde af og som effektivt har transporteret passagerer hjem? I bedste fald er denne overskrift en indviklet form for humor, i værste fald en hån mod de borgere der viser samfundssind og benytter den kollektive trafik frem for bilen.  I hverftfald hvis man er pendler og bor i Skuldelev.

Med håb om 'forbedringer'.

Martin Kirchgässner
Helle Borg Hansen